Verkocht

Bakkersteeg 4
7218 BN Almen

159 m² wonen
1395 m² perceel
1 badkamer
6 slaapkamers
Rustig gelegen vrijstaand landhuis met vrij uitzicht
VERKOCHT

Charmant landhuis op een schitterende locatie

Dit karakteristieke huis is gelegen aan de rand van het sfeervolle dorp Almen. Het 1400 vierkante meter grote perceel ligt op een oud rivierduin en heeft een talud waar ooit een molen op stond. Het huis ligt aan een rustig klinkerweggetje waaraan verschillende mooie oude panden liggen.

Vanuit het huis heeft u aan de voorzijde uitzicht op een weiland met daarin limousinkoeien.
Over deze es ziet u het dorp en het Berkeldal. De achtertuin grenst aan een lager gelegen oud beekdal met nieuwe natuur, waarin een grote poel gegraven is.

Almen is een levendig dorp, waar oud en jong, oorspronkelijk en nieuw goed met elkaar mengen.
Er is een supermarkt, er zijn veel sport- en culturele activiteiten en het dorp heeft een eigen zwembad en museum. De dorpsschool draait prima. Op respectievelijk 8 en 16 kilometer liggen de mooie Hanzesteden Zutphen en Deventer. Bij Deventer zit u ook meteen op de A1. Het coulisselandschap van de westelijke Achterhoek en de IJsselvallei trekt vooral groene toeristen.

Indeling

Begane grond
Bij binnenkomst in het huis komt u in een hal en gang met vaste trap. Vanuit de hal betreedt u de woonkamer van 4 bij 5 meter, met een houtkachel en vaste eikenhouten boekenkasten. Daartegenover is de eetkamer, die via een doorgeefluik met de keuken verbonden is. De keuken heeft een karakteristieke schouw met ingebouwde afzuigkap. Tegenover de keuken zit de deur naar de ruime droge kelder. Aan de keuken zit een kleine bijkeuken vast met aansluiting voor witgoed en vanuit deze bijkeuken komt u in het toilet.

Aan het eind van de gang komt u in het achterhuis, waar zich een tweede halletje bevindt. Hier vindt u de badkamer met douche en wastafel en de entree van één van de studio’s. De tweede studio is bereikbaar via de openslaande deuren in de zijgevel. Beide studio’s zijn circa 20 vierkante meter groot.

1e Verdieping
Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers, waarvan twee met vaste wastafel. De ouderslaapkamer is van binnenuit geïsoleerd.

2e Verdieping
Op de tweede verdieping is een ruime bergzolder (60 m2), met een geïsoleerde en betimmerde vloer. Hier hangt de Remeha HR combiketel uit 2016.

Buiten
De tuin bestaat uit deels bos-, deels bloementuin. Er staan verschillende grote eiken in.
Zij is zeer rijk aan vogels en insecten en er heerst een enorme rust. Onder de dakgoot broeden huis- en gierzwaluwen, bovendien zitten er tientallen mussen onder de pannen.

Het huis dateert van ongeveer 1928. In de loop van de tijd zijn er verschillende aanpassingen gedaan. Inmiddels heeft het huis overal hardhouten kozijnen, zijn de meeste ramen voorzien van dubbelglas en is de benedenverdieping grotendeels van binnen uit geïsoleerd. Het huis heeft een rijke lichtinval, maar geniet ook de schaduw van een enorme eik. Het huis is direct bewoonbaar, maar wacht wel op modernisering en opwaardering. Keuken en badkamer zijn aan vervanging toe. Isolatie is aan te bevelen.

Uitbreidingsmogelijkheden

Op het terrein mag vergunningvrij 150 vierkante meter bijgebouw neergezet worden. Eventuele nieuwbouw is op deze locatie welstandsvrij.